BEach competitie oldenzaal

Beach Competitie Oldenzaal = vol

Eind mei 2023 start de 9e editie van de Beach Competitie Oldenzaal. Net als de voorgaande edities kan iedere fanatieke volleyballer/ster zich hiervoor aanmelden. Of je nu recreant bent of bij een vereniging traint.

WAAR? 

Omnivereniging, beachvelden Paal 12
Vondellaan 12
Oldenzaal

 

Hoe

Beach Competitie Oldenzaal kan met verschillende teamgroottes gespeeld worden. Zo bieden wij een 2 tegen 2 en een 4 tegen 4 competitie aan op de dinsdag- en donderdagavond. Ieder team speelt 6 competitierondes.

Wanneer

WEEK DINSDAG (=vol) DONDERDAG (=vol)
22 30 mei 1 juni
23 6 juni 8 juni
24 13 juni 15 juni
25 20 juni 22 juni
26 27 juni 29 juni
27 04 juli 6 juli

* Let wel: je kiest of voor alle dinsdag- of donderdagavonden

Je team inschrijven

Door onderstaand inschrijfformulier in te vullen schrijf je jouw team in. Na inschrijving ontvang je een bevestiging per mail. Let op! Dit is nog geen definitieve inschrijving, deze ontvang je pas per mail nà betaling van het inschrijfgeld.

 

Inschrijfgeld

2 tegen 2 (€30,00 euro per team) of 4 tegen 4 (€60,00 euro per team).
De inschrijving sluit op 16 mei 2023, VOL = VOL

Inschrijfformulier

2023 editie is vol.

Spelregels

Klik hier om de spelregels te openen

4 x 4 competitie

Teams:
Er wordt gespeeld met teams van 2 of 4 personen (afhankelijk van de gekozen competitiekeuze).

Puntentelling:
Er wordt gespeeld volgens het rallypointsysteem. Dat houdt in dat na iedere rally een punt aan de winnaar van die rally wordt toegekend. De set loopt tot de 21 punten met minimaal 2 punten verschil. Iedere 7 punten wisselen de teams van speelhelft.

Voetfouten:
Er is geen middenlijn! Je mag in het veld van de tegenpartij komen, mits de tegenstander op de daardoor niet direct of indirect wordt gehinderd.

Opslag:
Er mag vanachter de gehele achterlijn geserveerd worden. Er is slechts 1 opslagpoging. De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de opslagvolgorde. De niet serverende spelers mogen het zicht op de serverende speler niet ontnemen. Een opslag wordt beschouwd als een boogbal.

Servicepass:
De service moet met een zuiver balcontact worden gepasst. Een zuiver balcontact is een harde techniek (onderhands, vuist) of een correct uitgevoerde bovenhandse techniek (zie ‘Bovenhands’).

Bovenhands:
Een bovenhandse bal moet zuiver gespeeld worden. Dat houdt in dat de bal in één correcte beweging gespeeld moet worden. Een bovenhands gespeelde bal mag niet draaien. Een bovenhandse bal mag over het net gespeeld worden mits de balbaan loodrecht op de schouderlijn van de speler staat.

Aanval:

• De smash (hard, met open hand geslagen bal)
• De shot ( een met open hand zacht geslagen, geplaatste bal)
• De pokeshot (een met de knokkels geplaatst gespeelde bal)
Een push- of duwtechniek, waarbij richting wordt gegeven aan de bal is niet toegestaan bij de aanval. Verder zijn bovenhands (onder genoemde voorwaarden), onderhands en vuist wel toegestaan om een bal over het net te
spelen.

Verdediging:
Een smash (zie punt ‘Aanval’) mag op alle manieren verdedigd worden, dus met meervoudig of lang contact. Wordt een andere techniek gebruikt dan gelden dezelfde regels als bij een servicepass. Dit houdt in dat de bal alleen verdedigd mag worden met hard contact.

Blok:
Een blok telt als spelen van de bal. Dus na een blokaanraking mag de bal nog maximaal 2 keer gespeeld worden, waarbij degene die bij de blokkering de bal geraakt heeft ook de persoon mag zijn die de bal voor de 2e keer speelt.

Drukduel:
De zogenaamde holdball waarbij 2 spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is bij beachvolleybal toegestaan. Na dit drukduel mag er door het team dat de bal aan hun kant krijgt nog 3 keer gespeeld worden.

Spelregels:
Verder wordt er gespeeld volgens de NeVoBo-zaalvolleybalregels. Contact met de voet is dus toegestaan.

Sportiviteit:
Het is bij beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te informeren over in- en uitballen, touché ’s, netfouten en dergelijke als de scheidsrechter dit zelf niet kan waarnemen. Wij vertrouwen erop dat ieder team
eerlijk en sportief speelt.

Onze webshop is tijdelijk offline. Check regelmatig de website of deze weer online is of neem een kijkje op een andere webshop voor het bestellen van volleybal spullen.

Sporthallen:

Sportcentrum Vondersweijde
Ada Kokstraat 20
7572 EA Oldenzaal

mail ons

 

Sporthal de Kolk
Brem 11
7577 EN Oldenzaal

Paal 12
Vondellaan 12
7576 AC Oldenzaal