BEach competitie oldenzaal

Beach Competitie Oldenzaal

Eind mei 2022 start de 8e editie van de BCO. Net als de voorgaande edities kan iedere fanatieke volleyballer/ster zich hiervoor aanmelden. Of je nu recreant bent of bij een vereniging traint.
Voor deze door Arcade Pollux georganiseerde competitie geldt uiteraard wel dat dit op basis van de inschrijvingen is en de beschikbare velden/tijden: VOL = VOL.

WAAR? 

Omnivereniging, beachvelden Paal 12
Vondellaan 12
Oldenzaal

 

Hoe

Beach Competitie Oldenzaal kan met verschillende teamgroottes gespeeld worden. Zo bieden wij een 2 tegen 2 competitie aan op de dinsdagavond en een 4 tegen 4 competitie op de donderdagavond. Ieder team speelt 6 competitierondes.

Wanneer

2 tegen 2 Competitie
WEEK DINSDAG
21 24 mei
22 31 mei
23 7 juni
24 14 juni
25 21 juni
26 28 juni

* Je kunt 3 personen inschrijven, let wel de wedstrijden speel je met max twee personen.


4 tegen 4 Competitie
WEEK Donderdag
20 19 mei
22 2 juni
23 9 juni
24 16 juni
25 23 juni
26 30 juni

*Let op: 26 mei valt op hemelvaart, er wordt dan geen competitie gespeeld.
**Je kunt zes personen inschrijven, let wel de wedstrijden speel je met max vier personen.

Hoe schrijf je je in?

Door onderstaand inschrijfformulier in te vullen schrijf je jouw team in. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van de inschrijving per mail. Let op! Dit is nog geen definitieve inschrijving, deze ontvang je pas per mail ná betaling van het inschrijfgeld.

Het inschrijfgeld bedraagt voor 2 tegen 2 à €30,00 euro (per team) of 4 tegen 4 à €60,00 euro (per team).

De inschrijving sluit op 5 mei 2022, let wel… VOL = VOL

Inschrijfformulier

  BEACH COMPETITIE OLDENZAAL 2022

  Teamnaam:

  Contactpersoon:
  Competitiekeuze:

  spelersnamen:
  Speler 1   Niveau***:    Geslacht:
  Speler 2   Niveau:    Geslacht:
  Speler 3*   Niveau:    Geslacht:
  Speler 4   Niveau:    Geslacht:
  Speler 5**   Niveau:    Geslacht:
  Speler 6**   Niveau:    Geslacht:
  *Je kunt drie personen inschrijven (geldt alleen bij 2x2), let wel de wedstrijden speel je met max twee personen.
  **Je kunt zes personen inschrijven (geldt alleen bij 4x4), let wel de wedstrijden speel je met max vier personen.
  *** Hoog-, Gemiddeld-, Laag niveau

  Overmaken op:
  Het inschrijfgeld bedraagt voor 2 tegen 2 à €30,00 euro (per team) of 4 tegen 4 à €60,00 (per team).Dit dient overgemaakt te worden op: NL25 RABO 0139 1635 65 t.n.v. VV Pollux
  Onder vermelding van ‘BEACH’ en jullie teamnaam
  *Let op: na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je de bevestiging per mail (binnen 7 dagen na ontvangst betaling).

  De inschrijving sluit op 5 mei 2022, let wel... VOL = VOL

  Wij hebben er zin in!!

  Beachcommissie Arcade Pollux

  Volg onze website en Facebookpagina @beachcompetitieoldenzaal voor alle updates met betrekking tot Beach Competitie Oldenzaal 2022!


   

  Spelregels

  Klik hier om de spelregels te openen

  4 x 4 competitie

  Teams:
  Er wordt gespeeld met teams van 4 personen. Gemengde teams worden ingedeeld bij de jongens of de heren.

  Puntentelling:
  Er wordt gespeeld volgens het rallypointsysteem. Dat houdt in dat na iedere rally een punt aan de winnaar van die rally wordt toegekend. De set loopt tot de 21 punten met minimaal 2 punten verschil. Iedere 7 punten wisselen de teams van speelhelft.

  Spelregels:
  Verder wordt er gespeeld volgens de NeVoBo-zaalvolleybalregels. Contact met de voet is dus toegestaan.

  2 x 2 competitie

  Teams:
  Er wordt gespeeld met teams van 2 personen. Gemende teams worden ingedeeld bij de jongens of de heren.

  Puntentelling:
  Er wordt gespeeld volgens het rallypointsysteem. Dat houdt in dat na iedere rally een punt aan de winnaar van die rally wordt toegekend. De set loopt tot de 21 punten met minimaal 2 punten verschil. Iedere 7 punten wisselen de teams van speelhelft. Bij de C-poules wordt gespeeld tot 15 punten. Er wordt iedere 5 punten van speelhelft gewisseld.

  Voetfouten:
  Er is geen middenlijn! Je mag in het veld van de tegenpartij komen, mits de tegenstander op de daardoor niet direct of indirect wordt gehinderd.

  Opslag:
  Er mag vanachter de gehele achterlijn geserveerd worden. Er is slechts 1 opslagpoging. De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de opslagvolgorde. De niet serverende spelers mogen het zicht op de serverende speler niet ontnemen. Een opslag wordt beschouwd als een boogbal.

  Servicepass:
  De service moet met een zuiver balcontact worden gepasst. Een zuiver balcontact is een harde techniek (onderhands, vuist) of een correct uitgevoerde bovenhandse techniek (zie ‘Bovenhands’).

  Bovenhands:
  Een bovenhandse bal moet zuiver gespeeld worden. Dat houdt in dat de bal in één correcte beweging gespeeld moet worden. Een bovenhands gespeelde bal mag niet draaien. Een bovenhandse bal mag over het net gespeeld worden mits de balbaan loodrecht op de schouderlijn van de speler staat.

  Aanval:
  • De smash (hard, met open hand geslagen bal)
  • De shot ( een met open hand zacht geslagen, geplaatste bal)
  • De pokeshot (een met de knokkels geplaatst gespeelde bal)
  Een push- of duwtechniek, waarbij richting wordt gegeven aan de bal is niet toegestaan bij de aanval. Verder zijn bovenhands (onder genoemde voorwaarden), onderhands en vuist wel toegestaan om een bal over het net te spelen.

  Verdediging:
  Een smash (zie punt ‘Aanval’) mag op alle manieren verdedigd worden, dus met meervoudig of lang contact. Wordt een andere techniek gebruikt dan gelden dezelfde regels als bij een servicepass. Dit houdt in dat de bal alleen verdedigd mag worden met hard contact.

  Blok:
  Een blok telt als spelen van de bal. Dus na een blokaanraking mag de bal nog maximaal 2 keer gespeeld worden, waarbij degene die bij de blokkering de bal geraakt heeft ook de persoon mag zijn die de bal voor de 2e keer speelt.

  Drukduel:
  De zogenaamde holdball waarbij 2 spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is bij beachvolleybal toegestaan. Na dit drukduel mag er door het team dat de bal aan hun kant krijgt nog 3 keer gespeeld worden.

  Sportiviteit:
  Het is bij beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te  informeren over in- en uitballen,  touché ’s, netfouten en dergelijke als de scheidsrechter dit zelf niet kan waarnemen.

  Onze webshop is tijdelijk offline. Check regelmatig de website of deze weer online is of neem een kijkje op een andere webshop voor het bestellen van volleybal spullen.

  Sporthallen:

  Sportcentrum Vondersweijde
  Ada Kokstraat 20
  7572 EA Oldenzaal

  mail ons

   

  Sporthal de Kolk
  Brem 11
  7577 EN Oldenzaal

  Paal 12
  Vondellaan 12
  7576 AC Oldenzaal