King of the beach

ABC jeugd King of The Beach

In het eerste weekend van juni 2023 start de 3e editie van “King of The Beach”.
Een dynamisch toernooi gebaseerd op het “game like” spel King of The Court.
Alle fanatieke sporters in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar kunnen zich
hiervoor aanmelden.

Wie wordt dit jaar de KING/QUEEN of The Beach

 

WAAR? 

Omnivereniging, beachvelden Paal 12
Vondellaan 12
Oldenzaal

 

Hoe
King of The Beach kan met verschillende teamgroottes gespeeld worden. In deze competitie bestaan de poules uit 4 teams waarbij de teams uit maximaal 2 of 3 personen bestaan (afhankelijk van de gekozen competitiekeuze). Iedere ronde bestaat uit 12 min. Na iedere ronde verlaat het team met de minste punten het veld. Het spel wordt dan verder gespeeld met 3 teams. Na twee rondes van 12 min worden er weer nieuwe poules gemaakt.

Je team inschrijven
Door onderstaand inschrijfformulier in te vullen schrijf je jouw team in. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van de inschrijving per mail. Let op! Dit is nog geen definitieve inschrijving, deze ontvang je pas per mail nà betaling van het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld
2 tegen 2 (€ 25,00 per team) of 3 tegen 3 (€37,50 per team).
De inschrijving sluit vrijdag 26 mei 2023, VOL = VOL

 

Inschrijfformulier

  KING OF THE BEACH 2023

  Teamnaam

  Contactpersoon  Competitiekeuze


  Deelnemers:
  Speler 1   Huidig niveau**     Leeftijd
  Speler 2   Huidig niveau**     Leeftijd
  Speler 3   Huidig niveau**     Leeftijd:
  *Je mag 3 personen inschrijven, let wel de wedstrijden 2x2 speel je met 2 personen.
  **Huidig niveau gebonden, niet op leeftijd.

  Betaling
  Het inschrijfgeld bedraagt voor 2 tegen 2 €25,00 euro per team of 3 tegen 3 €37,50 per team.
  Dit dient overgemaakt te worden op: NL25 RABO 0139 1635 65 t.n.v. VV Pollux Onder vermelding van ‘KING’ en jullie teamnaam
  *Let op: na betaling ontvang je binnen 7 dagen een mail ter bevestiging.
  De inschrijving sluit op 18 mei 2023, let wel… VOL = VOL

  Wij hebben er zin in!

  Beachcommissie Arcade Pollux

  Volg onze website en instagram pagina van @kingofthebeach_oldenzaal voor alle updates.

   

  Spelregels

  Klik hier om de 2x2 en 3x3 spelregels te openen

  Teams:

  Er wordt gespeeld (afhankelijk van de aanmelding) met poules bestaande uit 4 teams van 2/3 personen.

  Bij King of the Beach is de ene zijde de King-side. Alleen aan deze zijde kun je punten maken. Aan de andere zijde vinden we de Challenger-side, deze zijde heeft altijd de opslag. Raakt de bal de grond, wordt de bal uitgeslagen of is er een foutieve opslag dan verlaat het team welke, op dat moment de fout maakt, het veld en komt er een nieuw team in het spel.

  Voorbeeld: Challenger slaat op, King maakt fout, King er af, Challenger naar de King-side en een ander team op de Challenger-side, deze heeft de opslag. Fout aan de Challenger-side dan krijgt de King een punt en komt er op de Challenger-side een nieuw team. Dit alles in een snel tempo.

  Na 12 minuten gaat het team met de minste punten van het veld. Het spel wordt dan verder gespeeld met 3 teams. Na twee rondes van 12 min worden er weer nieuwe poules gemaakt. Teams in de 2 tegen 2 met 3 spelers zullen zelf onderling moeten rouleren in het veld.

  Start van het spel:

  Voordat de 1e ronde start, trekt ieder team een kaart om de positie in het veld te bepalen. Trekt jouw team de king ,dan start je als team aan de King-side. Trek je de queen, dan start jouw team aan de Challenger-side. Trek je een boer, dan is jouw team de eerstvolgende in rij te starten aan de Challenger-side. Trek je een 10, dan rouleert jouw team als laatste in.

  Teamkleur:

  Ieder team krijgt bij aanvang van het toernooi een kleur toegewezen. Deze kleur komt overeen met een van de kleuren op het scorebord. Op deze wijze hoeft de scheidsrechter alleen de kleur per team in de gaten te houden.

  Puntentelling:

  Het spel eindigt wanneer een van de teams binnen 12 minuten, 15 punten scoort of wanneer de 12 min zijn gespeeld. Vervolgens worden de punten genoteerd door de scheidsrechter en na twee rondes ingeleverd bij het wedstrijdsecretariaat.

  Voetfouten:

  Er is geen middenlijn! Je mag in het veld van de tegenpartij komen, mits de tegenstander op de daardoor niet direct of indirect wordt gehinderd.

  Opslag:

  Er mag vanachter de gehele achterlijn geserveerd worden. Er is slechts 1 opslagpoging. De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de opslagvolgorde. De niet serverende spelers mogen het zicht op de serverende speler niet ontnemen. Een opslag wordt beschouwd als een boogbal.

  Servicepass:

  De service moet met een zuiver balcontact worden gepasst. Een zuiver balcontact is een harde techniek (onderhands, vuist) of een correct uitgevoerde bovenhandse techniek (zie ‘Bovenhands’).

  Bovenhands:

  Een bovenhandse bal moet zuiver gespeeld worden. Dat houdt in dat de bal in één correcte beweging gespeeld moet worden. Een bovenhands gespeelde bal mag niet draaien. Een bovenhandse bal mag over het net gespeeld worden mits de balbaan loodrecht op de schouderlijn van de speler staat.

  Aanval:

   • De smash (hard, met open hand geslagen bal)
   • De shot ( een met open hand zacht geslagen, geplaatste bal)
   • De pokeshot (een met de knokkels geplaatst gespeelde bal)
   Een push- of duwtechniek, waarbij richting wordt gegeven aan de bal is niet toegestaan bij deaanval. Verder zijn bovenhands (onder genoemde voorwaarden), onderhands en vuist wel toegestaan om een bal over het net te spelen.

   Verdediging:

   Een smash (zie punt ‘Aanval’) mag op alle manieren verdedigd worden, dus met meervoudig of lang contact. Wordt een andere techniek gebruikt dan gelden dezelfde regels als bij een servicepass. Dit houdt in dat de bal alleen verdedigd mag worden met hard contact.

   Blok:

   Een blok telt als spelen van de bal. Dus na een blokaanraking mag de bal nog maximaal 2 keer gespeeld worden, waarbij degene die bij de blokkering de bal geraakt heeft ook de persoon mag zijn die de bal voor de 2e keer speelt.

   Drukduel:

   De zogenaamde holdball waarbij 2 spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is bij beachvolleybal toegestaan. Na dit drukduel mag er door het team dat de bal aan hun kant krijgt nog 3 keer gespeeld worden.

   Spelregels:

   Verder wordt er gespeeld volgens de NeVoBo-zaalvolleybalregels. Contact met de voet is dus toegestaan.

   Sportiviteit:

   Het is bij beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te informeren over in- en uitballen, touché ’s, netfouten en dergelijke als de scheidsrechter dit zelf niet kan waarnemen.

   Wij vertrouwen erop dat ieder team eerlijk en sportief speelt.

    

   Sporthallen:

   Sportcentrum Vondersweijde
   Ada Kokstraat 20
   7572 EA Oldenzaal

    

   Sporthal de Kolk
   Brem 11
   7577 EN Oldenzaal

   Sporthal De Thij
   Thijlaan 30
   7576 ZB  Oldenzaal