King of the beach

ABC jeugd King of The Beach

In het tweede weekend van juni 2022 start de 2 e editie van “King of The Beach”. Een dynamisch toernooi gebaseerd op het “game like” spel King of The Court. Alle fanatieke jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 12 t/m 17 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden.

King of The Beach ziet er dit jaar nog uitdagender uit. Naast de competitie in het zand, kun je nu ook de competitie aangaan op de diverse onderdelen/activiteiten om extra punten te scoren.

Wie wordt dit jaar de KING of QUEEN of The Beach?!

WAAR? 

Omnivereniging, beachvelden Paal 12
Vondellaan 12
Oldenzaal

 

Hoe
King of The Beach kan met verschillende teamgroottes gespeeld worden. In deze competitie bestaan de poules uit 4 teams waarbij de teams uit maximaal 2 of 3 personen bestaan. Iedere ronde bestaat uit +/- 15 min. Na iedere ronde verlaat het team met de minste punten het veld. Het spel wordt dan verder gespeeld met 3 teams. Na twee rondes van +/- 15 min worden er weer nieuwe poules gemaakt.

Je team inschrijven

Door onderstaand inschrijfformulier in te vullen schrijf je jouw team in. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van de inschrijving per mail. Let op! Dit is nog geen definitieve inschrijving, deze ontvang je pas per mail ná betaling van het inschrijfgeld.

Inschrijfgeld 2 tegen 2à€ 25,00 (per team) of 3 tegen 3 á €37,50 (per team)

De inschrijving sluit 25 mei 2022, let wel… VOL = VOL

Inschrijfformulier

  KING OF THE BEACH beachvolleybal competitie 2022

  Teamnaam:

  Contactpersoon:
  Competitiekeuze:


  Spelersnamen:
  Speler 1   Huidig niveau**:     Geslacht:
  Speler 2   Huidig niveau**:     Geslacht:
  Speler 3*   Huidig niveau**:     Geslacht:
  *Je mag 3 personen inschrijven, let wel de wedstrijden 2x2 speel je met 2 personen.
  **Huidig niveau gebonden, niet op leeftijd.

  Competitie niveau:
  Hoofdklasse1e klasse2e klasse

  Gewenste speeldag:
  Zaterdag (11 juni)Zondag (12 juni)

  Extra punten scoren:
  Crossnet competitieStormbaan competitie
  Vanaf 2022 kun je ook buiten de King of The Beach EXTRA punten behalen. Geef je op voor een of meerdere van de bovenstaande competities en behaal extra punten voor jullie eindscore

  Overmaken op:
  Het inschrijfgeld bedraagt voor 2 tegen 2 à €25,00 euro (per team) of 3 tegen 3 à €37,50 (per team).
  Dit dient overgemaakt te worden op: NL25 RABO 0139 1635 65 t.n.v. VV Pollux Onder vermelding van ‘KING’ en jullie teamnaam
  *Let op: na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je de bevestiging per mail (binnen 7 dagen na ontvangst betaling).
  De inschrijving sluit op 25 mei 2022, let wel… VOL = VOL

  Wij hebben er zin in!

  Beachcommissie Arcade Pollux

  Volg onze website en insta pagina van @kingofthebeachArcadePollux voor alle updates met betrekking tot King of The Beach 2022!


   

  Spelregels

  Klik hier om de 2x2 en 3x3 spelregels te openen

  Teams:

  Er wordt gespeeld (afhankelijk van de aanmelding) met poules bestaande uit 4 teams van 2/3 personen.

  Bij King of the Beach is de ene zijde de King. Alleen aan deze zijde kun je punten maken. The Beach zijde heeft altijd de opslag. Raakt de bal de grond, wordt uitgeslagen of foutieve opslag dan verlaat het team welke op dat moment de fout maakt het veld en komt er een nieuw team in het spel.

  Beach slaat op, King maakt fout, King er af, Beach naar de King site en een ander team op de Beach zijde, deze heeft de opslag. Fout aan de Beach zijde dan krijgt de King een punt en komt er op de Beach zijde een nieuw team. Dit alles in een snel tempo.

  Na ±15 minuten gaat het team met de minste punten van het veld. Het spel wordt dan verder gespeeld met 3 teams. Totaal zal er max 40 min gespeeld worden. Hierna worden er weer nieuwe poules gemaakt. Teams in de 2 tegen 2 met 3 spelers zullen zelf onderling moeten rouleren.

  Puntentelling:

  Dit wordt bepaald wie aan de King site staat.

  Spelregels:

  Verder wordt er gespeeld volgens de NeVoBo-zaalvolleybalregels. Contact met de voet is dus toegestaan.

  Voetfouten:

  Er is geen middenlijn! Je mag in het veld van de tegenpartij komen, mits de tegenstander op de daardoor niet direct of indirect wordt gehinderd.

  Opslag:

  Er mag vanachter de gehele achterlijn geserveerd worden. Er is slechts 1 opslagpoging. De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de opslagvolgorde. De niet serverende spelers mogen het zicht op de serverende speler niet ontnemen. Een opslag wordt beschouwd als een boogbal.

  Servicepass:

  De service moet met een zuiver balcontact worden gepasst. Een zuiver balcontact is een harde techniek (onderhands, vuist) of een correct uitgevoerde bovenhandse techniek (zie ‘Bovenhands’).

  Bovenhands:

  Een bovenhandse bal moet zuiver gespeeld worden. Dat houdt in dat de bal in één correcte beweging gespeeld moet worden. Een bovenhands gespeelde bal mag niet draaien. Een bovenhandse bal mag over het net gespeeld worden mits de balbaan loodrecht op de schouderlijn van de speler staat.

  Aanval:

  • De smash (hard, met open hand geslagen bal)
  • De shot ( een met open hand zacht geslagen, geplaatste bal)
  • De pokeshot (een met de knokkels geplaatst gespeelde bal)

  Een push- of duwtechniek, waarbij richting wordt gegeven aan de bal is niet toegestaan bij de aanval. Verder zijn bovenhands (onder genoemde voorwaarden), onderhands en vuist wel toegestaan om een bal over het net te spelen.

  Verdediging:

  Een smash (zie punt ‘Aanval’) mag op alle manieren verdedigd worden, dus met meervoudig of lang contact. Wordt een andere techniek gebruikt dan gelden dezelfde regels als bij een servicepass. Dit houdt in dat de bal alleen verdedigd mag worden met hard contact.

  Blok:

  Een blok telt als spelen van de bal. Dus na een blokaanraking mag de bal nog maximaal 2 keer gespeeld worden, waarbij degene die bij de blokkering de bal geraakt heeft ook de persoon mag zijn die de bal voor de 2e keer speelt.

  Drukduel:

  De zogenaamde holdball waarbij 2 spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is bij beachvolleybal toegestaan. Na dit drukduel mag er door het team dat de bal aan hun kant krijgt nog 3 keer gespeeld worden.

  Sportiviteit:

  Het is bij beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te  informeren over in- en uitballen,  touché ’s, netfouten en dergelijke als de scheidsrechter dit zelf niet kan waarnemen.

   

  Onze webshop is tijdelijk offline. Check regelmatig de website of deze weer online is of neem een kijkje op een andere webshop voor het bestellen van volleybal spullen.

  Sporthallen:

  Sportcentrum Vondersweijde
  Ada Kokstraat 20
  7572 EA Oldenzaal

  mail ons

   

  Sporthal de Kolk
  Brem 11
  7577 EN Oldenzaal

  Paal 12
  Vondellaan 12
  7576 AC Oldenzaal